sobota 6. května 2017

Jahodová roláda

Osvědčená, výborná, nadýchaná, nikdy se při stáčení nezlomila.
Tento recept vychází na větší roládu na velký plech do trouby.

Korpus:
6 vajec
3 lžíce hladké mouky
3 lžíce polohrubé mouky
6 lžic cukr krupice

Celá vejce ušleháme v robotu s cukrem do husté pěny, do které po částech vmícháme mouku. Připravené těsto rozetřeme na velký plech, který jsme vyložili papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 200 - 220 °C a zprudka upečeme dozlatova (jen asi 8 minut).
Horký upečený piškotový plát překlopíme na vlhkou utěrku, stáhneme z něj opatrně papír na pečení, plát pomocí utěrky zarolujeme a necháme vychladnout.


Jahodový krém:
500 g jahod
1 vanilkový puding
4 lžíce moučkového cukru
1 máslo

Jahody rozmixujeme (lze i zmrazené), do dřeně zamícháme vanilkový puding a vše uvaříme.
Do vychladlé kaše přidáme moučkový cukr.
Šleháme ve šlehači, přidáváme postupně změklé máslo v pokojové teplotě, šleháme dohladka cca 1/2 hodiny.


Vychladlý piškotový plát rozvineme, potřeme připraveným krémem, můžeme posypat i kostičkami jahod a opět svineme do rolády. Povrch rolády potřeme zbylým krémem a ozdobíme ji čerstvými jahodami nebo potřeme čokoládovou polevou.



2 komentáře:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den,
      mám k Vám prosbu. Sháním Sedum 'Spiral Staircase', ale nikde se nedá koupit. prosím, mohla byste mi kousek poslat? Také pěstuji sukulenty, mám jih hodně a ráda Vám nějaký dám. Mám jiné než máte vy. Napsala byste mi prosím na email veronyk@seznam.cz Omlouvám se, že píšu sem k roládě, ale nevím, jak Vám napsat. Děkuji Veronika

      Vymazat